Să tai în piatră vie

Titlu original :Cutting for Stone

Anul apariției:2019

Autor :Abraham Verghese

Nr pagini :780

Editura Litera – Carte pentru toți

Am văzut această carte la standul editurii Litera de la Gaudeamus 2019. Și am zis în gând : „e un must have and read!” Nici nu am stat pe gânduri și am achiziționat-o!

Viața e plină de semne. Trebuie să știi să le interpretezi”

Cartea este construită în așa fel încât să nu o poți lăsa din mână până nu o dai gata. M-a speriat (la început) datorită numărului mare de pagini, dar pot să vă spun cu mâna pe suflet că se citește destul de ușor.

Romanul prezintă viața lui Shiva și al lui Marion, doi copii siamezi (uniți în zona capului dar vor fi despărțiți la naștere) rămași orfani de mamă la naștere și părăsiți de tatăl lor, un medic chirurg renumit, Thomas Stone. Povestea se desfășoară în incinta spitalului Missing, în Addis Abeba unde copiii își vor trăi copilăria alături de Gema și Ghosh, doi prieteni buni ai lui Thomas Stone. Gema și Ghosh sunt singurii specializați în a face față nenumăratelor cazuri de la spitalul Missing. Aici vor crește împreună cu Genet, fiica doicii lor (Rosina) care va avea un impact puternic asupra destinului celor doi.

Cheia către adevărata fericire este să îți asumi propriii papuci, să-ți asumi cine și ce ești cu adevărat, cum arăți, să-ți asumi familia, talentele pe care le ai și pe cele pe care nu le ai. Dacă tot spui mereu papucii nu sunt ai tăi, vei muri căutând, vei muri cu sufletul amar, simțind tot timpul că ți s-a făgăduit mai mult. Nu doar acțiunile, ci și omisiunile noastre ne devin destin.

Destinul celor doi se desparte, Marion fiind nevoit să fugă din Etiopia în America. Romanul traversează mai multe continente dar și generații. Viața le va rezerva multe surprize și ii va pune să înfrunte trădări dar îi va și învața despre compasiune, dragoste și vindecare.

O carte ce a primit de la mine 4 steluțe pe Goodreads. Recomand cu mare drag.

2 gânduri despre „Să tai în piatră vie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s