Vara în care mama a avut ochii verzi

Autor: Tatiana Țibuleac

Editura: Cartier

Colecția: Cartier popular

Nr. pagini: 122 pagini

Anul apariției: 2017

Deși e o carte de debut și e foarte subțire (are doar 122 de pagini), este o carte atât de încărcată emoțional încât nu îți mai vine să o lași din mână. Deși la început am simțit că nu e de mine, ușor, ușor m-am acomodat cu povestea. Deși la început l-am urât pe Aleksy, pe parcurs am ajuns să îl compătimesc pentru trăirile lui și pentru lupta sa interioară.

Acțiunea se petrece în Franța, iar cei doi protagoniști sunt Aleksy și mama lui, bolnavă de cancer. Dacă la început situația între ei este de ură, tensiune și indiferență pe parcurs lucrurile se schimbă, iar cei doi reușesc sa se redescopere unul pe altul, să redescopere relația de mamă – fiu și învață să se ierte unul pe altul.

Citatul meu preferat din acest roman a fost:

O decizie proastă rezultă dintr-o altă decizie proastă. O haină urâtă și ieftină atrage după sine o altă haină urâtă și ieftină. O palmă iertată va fi urmată neapărat și de un pumn, iar o minciună crezută se va transforma într-un cimitir de adevăruri.

O carte ce m-a uns pe suflet și care m-a învățat sa fiu mai tolerantă cu cei din jurul meu, deoarece nu știu ce bătălii se ascund în sufletul lor.

Recomand cu mare drag.❤️