Dragă Edward

Titlu original: Dear Edward

Autor: Ann Napolitano

Editura Litera

Colecția: Buzz books

Nr. pagini : 380

Anul apariției :2020

Traducere de : Dana-Ligia Ilin.

Mi-a plăcut extrem de mult aceasta carte. M-a făcut să râd și să mă întristez. M-a făcut să îl invidiez pe Edward, dar să îl și compătimesc.

Vă întrebați de ce îl invidiez pe Edward??? Pentru că a avut fantastica șansă să supraviețuiască dintr-un accident aviatic teribil. Un accident în care și-au pierdut viața toți ceilalți 183 de pasageri. Edward a fost singurul supraviețuitor.

Acum de ce îl compătimesc??? Îl compătimesc pentru că în accident și-a pierdut întreaga familie (părinții și fratele mai mare) , dar și-a pierdut și pofta de viață și s-a pierdut pe sine însuși.

Abia acum lupta pentru supraviețuire începe. Va reuși Edward să se regăsească și să își găsească țelul în viață!? Va reuși sa își răspundă la întrebarea: de ce eu am supraviețuit și ceilalți nu?

O carte cu o încărcătură emoțională enormă dar și cu o lecție în care înveți că tu ești singura persoană care poate reuși să se remonteze și să meargă mai departe.

Mi-a plăcut extrem de mult acest citat din carte:

„Noi, oamenii, avem nevoie de comunitate, pentru sănătatea noastră emoțională. Avem nevoie de legături, de sentimentul apartenenței. Nu suntem făcuți prosperăm în izolare.

O recomand cu toată inima!

3 gânduri despre „Dragă Edward

Lasă un comentariu